Instituția Prefectului Județul Giurgiu

Taxe pentru eliberarea pașaportului

 1. Paşaport simplu temporar

96 lei costul paşaportului;

2. Paşaport simplu electronic, cu valabilitatea de 5 ani (adulti şi minorii care au împlinit vîrsta de 12 ani)
258 lei costul paşaportului

3. Paşaport simplu electronic, cu valabilitate de 3 ani (minori care nu au împlinit vârsta de 12 ani)
234 lei costul paşaportului;

    Contul pentru incasarea taxei de paşaport este:

                                                    RO08TREZ321502602X009699

                                     Beneficiar Insitutia Prefectului – judetul GIURGIU

                                                    Cod fiscal beneficiar  -  5026613       

      Modalitati de plata: în numerar la caseriile unitatilor Trezoreriei Statului, Posta Romana, virament bancar

     Paşapoartele simple electronice se pot livra la domiciliul sau reşedinţa titularului. Direcţia Generală de Paşapoarte vine în sprijinul cetăţenilor prin includerea facilităţii de a transmite paşapoartele simple electronice la domiciliul/ reşedinţă solicitantului prin curier rapid.

        C.N. Poşta Română va asigura expediţia paşapoartelor simple electronice la domiciliul/reşedinţa solicitanţilor.Tariful solicitat pentru acest serviciu este de 9,52 lei inclusiv TVA.

      Prin această măsură, solicitanţii de paşapoarte simple electronice au posibilitatea de a primi paşaportul direct la domiciliu/reşedinţă, fără a se mai prezenta la ghişeul serviciului de paşapoarte pentru a-l ridica, fiind obligatorie prezenţa doar în momentul depunerii cererii. Livrarea paşapoartelor simple electronice prin serviciul de curierat rapid la adresa de domiciliu/reşedinţă este o opţiune ce poate fi aleasă în momentul depunerii cererii de eliberare a paşaportului. Curierul va livra paşaportul sub semnatură de primire doar titularului, unuia dintre parinţi sau reprezentantulti legal ( în cazul minorilor care nu au implinit varsta de 14 ani ). Dacă în termen de cinci zile lucrătoare de la primirea notificării prin SMS deţinatorul nu este găsit la adresă, iar curierul nu poate lua legatura telefonic cu destinatarul, plicul conţinând paşaportul va fi returnat Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple judeţean din raza de domiciliu/reşedinţă a destinatarului. Destinatarul va putea prelua personal plicul conţinând paşaportul, oricând, de la sediul serviciului paşapoarte.